“BursaRay vagonları klimaya kavuşuyor.”
Dün “Belediye Haber Ajansı”ndan gönderilen haberin başlığı böyleydi.
Altında da, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, 8 yıldır faaliyette olan mevcut vagonlara klima takılmasına yönelik çalışmaları bir yıldır sürdürdüklerine yönelik açıklaması…
Saf vatandaş tarafım, sorunun çözülecek olmasından ötürü “Büyüksün Başkan” diyor…
Olaylara eleştirel bakan tarafım ise “Nasıl bir çalışma ki bu, BursasRay vagonlarının klima sorunu bir yıldır çözülemiyor?” diye soruyor.
Neyse…
Geç olsun da güç olmasın!
Şunun şurasında, bir hafta onbeş gün daha çekeriz sıcakları, eylül ayıyla birlikte havalar serinleyince rahatlarız. Gelecek yaz da klimalı vagonlarda serin serin seyahat ederiz.
Altepe’nin açıklamalarından anlıyoruz ki, eski vagonların klimasız dizaynı, sonradan yapılacak eklemeyi güçleştiriyor. Her vagona binecek 1.5 ton ekstra ağırlığın, vagonların dengesini bozup bozmayacağı ki, mantık “bozar” diyor… Bu miktardaki ekstra ağırlık mühendislik hesabı ve test gerektirir. Nitekim bunun üzerinde çalışılıyormuş.
Sabredeceğiz artık…
Bu konuda Altepe ve ekibine kolaylık dilemekten başka da söz kalmıyor.

RESTORASYON MU
ÇEVRE DÜZENLEMESİ Mİ?

Önceki günkü yazımızda Orhan Cami ve Ulucami çevre düzenlemeleriyle ilgili bir gözleme aracılık etmiştik. Estetik zevkine güvendiğimiz bir arkadaşımız, cami avlularına döşenen taşları eleştirmiş, Ulucami’deki taşların diğerine göre nispeten daha iyi olduğunu aktarmıştı.
Meğer cami çevre düzenlemeleri MHP Osmangazi İlçe Yönetimi’nin takibindeymiş…
MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez, başkan yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu, yönetim kurulu üyesi Özcan Öncül’ün Ulucami’de yaptıkları incelemeden, Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Cemil Aydın’ın uyarısı üzerine haberdar oldum.
Aydın’ın da katıldığı inceleme sırasında çekilen fotoğraflar eşliğinde tespitler kaleme alınıp, bazı sorular yöneltilmiş…
İlk soru şu:
“Ulucami’nin çevresi mi güzelleştiriliyor, restorasyon mu yapılıyor?”
Ardından da eklemişler:
“Bu ayrımı yapmak çok önemli… Eğer Ulucami’de çevre düzenlemesi yapılıyor ise cami duvarlarında yapılan ve Atatürk Caddesi’ne asılan afişlerde cami yapısında gözüken değişiklikler çevre düzenlemesinden ileri bir çalışma değil mi? Yapılan restorasyon ise durum daha da vahimdir.”
MHP’liler, tarihini kısaca anlattıkları Ulucami’de neler olduğunu sormanın bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çekmişler…
Yapılan eğer bir restorasyon ise 1600 yıllık Ulucami’nin duvarlarının tarihi özelliğinin yok edildiğini iddia ediyor MHP’liler…
Ana soru şu:
“Ulucami’de yapılan çevre düzenlemesi midir, yoksa restorasyon mu? Çevre düzenlemesi ise duvarlara yapılan sıvanın anlamı ne? Restorasyon ise bu nasıl restorasyon?”

İlgili yazılar:

Bunlara da bakabilirsiniz...

Etiketler:
 

Yorumlayın