MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği bir soru önergesi oldukça dikkat çekici…
İç acıtan bir konu…
Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin 30. maddesinde yer alan, okullardaki Atatürk köşelerine “Atatürk büstü konulur” ve “İstiklâl Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi uygun biçimde asılır” ibarelerinin neden çıkarıldığını sormuş Büyükataman…
Milletvekilinin birinci sıradaki sorusu şöyle:
“Millî Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin Türk Bayrağı ve Atatürk Köşesini düzenleyen yönetmelik maddesinde hangi nedenlerden dolayı değişikliğe gidilmiştir?”
Bu soruya verilecek yanıt, diğer iki soruyu da karşılayacaktır mutlaka…
Biz de bir yanıt arayalım soruya… Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın vereceği yanıtla örtüşmeyeceği kesin…
Hani paramparça olmuş, emperyalistler tarafından adeta yağmalanan Osmanlı topraklarında yıllarca süren savaşlarda bitap düşmüş Anadolu’nun yorgun halkını bağımsızlık meşalesi altında toplayıp leş kargalarını bu ülkeden kovan Atatürk var ya…
Hani o leş kargalarının bugünkü uzantıları var ya Atatürk’ün yarattığı Türkiye Cumhuriyeti’ni bölüp parçalamaya çalışan…
İşte onlar istiyor, Atatürk’ü ve ilkelerini Türk gençliğinin kafasından silmeyi Sayın Ataman…
Yanıtını bildiğiniz sorularla enerjinizi niye boşa harcarsınız ki?

ÇEK 3 MART İLKÖĞRETİM
OKULU EĞİTİME BAŞLIYOR

Türkiye’de “eğitim imecesi” denince akla hemen Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) geliyor. Çekirge Dörtçelik Kız Yurdu ile başlayan Beşevler Anaokulu, Görükle Kültür Merkezi ve Öğrenci Yurdu ile çoğalan Çağdaş Eğitim Kooperatifi yatırımlarının sonuncusu olan 3 Mart İlköğretim Okulu önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyete başlıyor.
Geçenlerde kooperatifin yeni başkanı Prof. Dr. Ulviye Özer ve bazı yöneticilerle hızla yetiştirilmeye çalışılan okul inşaatını gezdik.
Bu pazar günü velilere yönelik okul tanıtım toplantısı var. Bugünlerde yana yakıla çocuklarına okul arayan, Atatürk ilkelerine bağlı, bağımsızlıktan, laiklikten yana olan velilere duyurulur.
Kâr amacı güdülmeyen okulun fiyatı servis hariç 8 bin 500 lira…
Hazırlık ve anaokulu ise 6 bin 500 lira…
Peşin ödemeye ve öğretmen çocuklarına yüzde 10 indirim uygulandığını da hatırlatalım…
2 ana sınıfı ve 32 derslikten oluşan okula bu yıl en fazla 194 öğrenci alınabilecek. Talep olursa 3. sınıf oluşturulacak. Okulun eğitim kadrosunu oluşturmak için de yoğun bir çaba var.
ÇEK Başkanı Prof. Dr. Ulviye Özer, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş ülkelerle her türlü yarışında yer alacak nesilleri yetiştirme amacında olduklarını söylüyor.
ÇEK’in eğitim kurumları tümüyle bağışlarla ortaya çıkarılırken, yaşanan en büyük sorun bağışların bile vergilendiriliyor olması… Okul ya da yurt yapımı için harcanan her kuruşa vergi yükü binmesi, maliyeti artırdığı gibi hız kesilmesine de yol açıyor.
Bu bir yakınma nedeni değil aslında… Vakıf olarak yola çıkılsaydı eğer, yapı demokratik olmayacaktı… Böyle bir yapı demokratik olmazsa adıyla çelişirdi zaten…

Ayrıca bakınız:

Yoruma kapalıdır