Dün, sabah gazetelerini Nilüfer Belediyesi’nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hülya Güven’in yanında okumak üzere, prefabrik binanın önüne vardığımda gördüm ki belediye taşınıyor.
Ev taşıma şirketine ait bir kamyon yanaşmış kapıya, eşyalar yükleniyor. Hava da günlük güneşlik, iki kişi sandalyeleri koymuş orta yere, hüzünle eşyaların yüklenmesini izliyor. Yaşlarından belli ki, emekliliği yaklaşanlar…
Başkan Bozbey’in şoförü Talat Hacıoğlu ile karşılaştım.
Birlikte prefabrik binaya girerken, daracık kapı sanki zaman tüneline dönüştü.
Giriş koridori, hareketli helezonik bir geçit gibi bir anda 21 yıl öncesine götürdü beni…

* * *

Yıl 1989…
Bursa Büyükşehir Belediyesi kurulmuş, merkez de üç ilçeye ayrılmış. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer… Bu kararın ardından yapılan ilk yerel seçimde Doğru Yol Partisi tulum çıkarmış ve merkezde 4-0 yapmış…
Seçilmiş başkanlar var, (Osmangazi’de Erhan Keleşoğlu, Yıldırım’da Zeki Eke, Nilüfer’de de Ziya Güney) Bursa Belediyesi’nden aktarılan birkaç personel var, ama binaları bile yok.
Ya 89’un son ayları ya da 1990’da belediyeler yavaş yavaş emanet binalardan daha genişlerine taşınmaya başlıyor. Nilüfer Belediyesi ise bugünkü prefabrik binasını yapıyor.
Geçiciydi ama 20 yıl kullanılacağı kimin aklına gelirdi ki…
Muhtemelen, DYP’lilerin seçilmelerinin birinci yıldönümü olmalı ki, ıvır zıvır her şeye tören yapılıyor. 150-200 metrekarelik çocuk parkları için bile kurdele kesiliyor…
O zamanlar belediye muhabiriyim. Büyükşehir ve üç merkez ilçe belediyesinde kuş uçurtmuyorum! Her törende, her etkinlikte varım.
Nilüfer Belediyesi’nin prefabrik binasının açılışı yapılıyor ve kurdele kesilmesini fotoğraflayacağım. Turhan Tayan, merhum Teoman Özalp, belediye başkanları, partinin önde gelenleri, herkes orada…
Protokolün önündeyim. Şeytan işte, “gör” diyor ve kesilmek üzere kapıya gerilen kurdelenin ekleme olduğunu görüyorum.
Dedim ya her şeye kurdele kesiliyor diye… Kurdele mi dayanır o kadar törene?
En sonunda daha önce kesilmiş kurdeleleri yapıştırıp tekrar kesilecek hale getirmişler.
Tabii bu gelişme “DYP’ye kurdele dayanmıyor” başlığıyla yayınlanınca ertesi gün kıyamet kopmuş belediyede…
Ertesi gün, zamanın belediye basın halkla ilişkiler sorumlusu Meral Ögat’ın masasında, haberin devamını getirecek bir belgeye gözüm ilişti.
Bu belge, satın alma müdürlüğüne kurdele talebini bildiren yazıydı.

* * *

Tesadüf işte… 20 yıl önce açılışına tanıklık ettiğim bina şimdi tahliye ediliyor. Boşaltılınca da yıkılacak. Öyle bir bina olmayacak artık Nilüfer’de…
Nilüfer’in ikinci belediye başkanı Faruk Baykal döneminde şimdiki Nilpark alanında yapılan ve kullanılmadığı için yıkılan binayla ilgili tartışmaları hatırlayıp, belediyenin en sonunda kiraladığı binaya kiracı gittiğine dikkat kesilince ortaya çıkan hikâye ilginç değil mi sizce de?

Ayrıca bakınız:

Yoruma kapalıdır