Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin iki yıllık icraat toplantısını izledik dün… Başkanın, iki saate yakın süreyle anlattığı icraatını bir cümleyle özetlersek ve “Birileri Recep Altepe’ye Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatsın, o kendini hala Osmangazi Belediye Başkanı sanıyor!” dersek haksızlık etmiş olur muyuz diye de kaygılanmıyor değilim…
Şundan ötürü…
Bir kere Altepe’nin iyi niyetinden, çalışma azminden kuşku duymaya gerek yok. Ancak ufku dar, çelişkileri var. Yanlış adamlarla çalışıyor. Dolayısıyla yanlış yönlendiriliyor.
İcraat raporu olarak bastırılan kallavi kitabı incelediğinizde karşınıza çıkan işler, büyükşehir belediyesinden çok bir ilçe belediyesinin icraatıymış algısı yaratıyor.
Ayrıca;
BursaRay’ın iki yıldır bitirilemeyen Uludağ Üniversitesi ve Emek hatları ile ihalesi yapılan Kestel uzantısı, ilk yıl Gürsu Kavşağı’na yapılan batçık dışında aklınıza hangi büyükşehir yatırımı geliyor? Bir düşünün hele…
İstinat duvarları icraat olarak kayda geçirilmiş… Hayırsever tarafından yaptırılan tesis belediyenin işiymiş gibi lanse edilmiş…
Geçtiğimiz yıl yapılmayan İpekyolu Film Festivali’ne kitapta yer verilmiş… Üstelik Altepe’nin, Murat Kuter’in festivalle ilgili sorusunu yanıtlarken verdiği yanıt da hiç tatmin edici değildi.
Film festivaline halktan talep yokmuş! Bir de, taklitten öte geçememiş!
* * *
Recep Altepe’nin icraat raporuna geniş açıdan baktığımızda çoğunlukla bakım onarım ve güzelleştirme çalışmaları görüyoruz. Stadyum projesi göz kamaştırıyor kamaştırmasına da onunla ilgili eleştirilerimiz biliniyor. Stadyum belediyenin işi değil…
Bakım, onarım güzelleştirme demişken, Altepe’ye yöneltilen bir soru dikkate değerdi. Soru şuydu:
“11 Ekim 1922, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kırılma noktasıdır. Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı tarihtir. Bursa’da tarihe bu kadar önem veren bir belediye başkanı olarak mütarekeye ve tarihi imzaların atıldığı Mudanya’daki o eve neden sahip çıkmıyorsunuz?”
Altepe, topu Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk’e atarak “Başkana biz de gereken desteği veririz” demekle yetindi.
* * *
Cumhuriyet Caddesi’ne yapılan nostaljik tramvayın, Altepe’nin favori yatırımı olduğu anlaşılıyor. Eleştirilere rağmen sahipleniyor. Uzmanlar da, “kesinlikle vazgeçmeyin” diyorlarmış.
Erol Nural, Haber Gazetesi’nde 1 Nisan şakası yapıp, “Nostaljik tramvaydan vazgeçiliyor” diye yazmıştı… Önceki gün Heykel’den otobüsle inerken gördüm ki, döşenen raylar sökülmüş… “Şaka gerçek oldu” diye düşündüm ama dün belediyecilere sordum, “makas ayarı yapmak için söküldü” dediler. Nasıl makas ayarıysa, sökülen rayların olduğu yerde kazma kürekle çalışıyordu işçiler!