Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın, nisan ayında Yıldırım İlçesi’nde gerçekleştirilen toplantıda muhtarların, park, bahçe ve ormanlık alanlarda çiftlerin öpüşüp koklaşmasına gösterdikleri tepkiye verdiği yanıtı hatırlarsınız. Lojmanı Kültürpark girişinde bulunan Emniyet Müdürü Kahya, “Dolaşmak için ben de evimden dışarı çıkınca, Kültürpark’ın her ağacın altında bir çift var, her çalının dibi yatak odası gibi. Her şey meydanda. Bunlar benim de kanıma dokunuyor. Ama iki taraf gönüllü olunca yapacak bir şey yok. Yasalar buna izin vermiyor. Biz kolluk kuvveti olarak sadece uyarıyoruz” demişti. Kahya’nın bu açıklaması yaygın medyada da yer bulmuş ve yankı yaratmıştı.

Kahya’nın da söylediği gibi her ne kadar yasalar, çiftlerin parklarda ağaç altlarında sevişmelerini engelleyecek hüküm taşımıyorsa da, Bursa Emniyeti, şikayetlere neden olan bu sorunu hafifletmek için çalışıyor.

Bu amaçla Kültürpark’taki işletmeciler önceki gün Asayiş Şube Müdürlüğü’ne “çay içmeye” davet edildi. Zorunluluk olmasa da, çağrı polisten gelince bütün işletmeciler gitti.

İşletmecilere hitap eden yetkili polis müdürü sorunu aktardı, bu konuda çok şikayet alındığını, önleme konusunda desteğe ihtiyaçları olduğunu aktardı. “Sevişenlere müdahale edin” demedi ama böyle bir durumla karşılaşıldığında polise bilgi vermelerini istedi.

 

Yasak çözüm olamaz

 

Bursa kent merkezinde bugün isim almadan bir anket yapılsa, gençliğinde Kültürpark’ta sevgilisiyle öpüşüp koklaşanların oranı hayli yüksek çıkar. Hal böyleyken, üstelik iletişim devrimi tüm tabuları yerle bir etmişken bir çiftin çimlere uzanıp, öpüşüp koklaşmasını engellemek nasıl mümkün olur?

İşletmeciler bir çifti gördüklerinde polisi arayacak. Ekip gelecek, çifti kovalayacak. Bu ağacın altından kalkıp ilerdeki ağacın altına gidecekler. Polis ayrılınca da sevişmeye devam!

Kim, nasıl engelleyebilir ki?

 

Alkol yasağı yayılıyor

 

Sadece bu değil. AKP iktidarının siyasal yörüngesi belli.. Hele hele Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili “Bütün okulların imam hatip olması için şans yakaladık” demesiyle zaten belli olan niyet iyice açığa çıktı:

Yaşamı dinsel kurallarla şekillendirmek!

Bursa’da bu anlamda bir başka örnek de, kamu sosyal tesislerinden birinde daha alkollü içki servisinin yasaklanmış olması..

DSİ Setbaşı Tesisleri’nin restoranında, geçtiğimiz ramazan ayı öncesine kadar alkollü içki servisi vardı. Ramazanda haliyle ara verildi. Ancak ramazan sonrası yasaklandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, DSİ’den devralınan Doburca Tesisleri’nde daha önce yasaklamış, sonradan yapılan tesislere alkolü zaten hiç sokmamıştı.

İktidarın sloganı bu alanda da geçerli: Durmak yok yola devam!

Ayrıca bakınız:

Benzer Konular:

Yorumlayın