2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali 15-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bursa’da var olan tarih ve doğa ile sanatı kaynaştırmak amacındaki festivalin bu yılki programını dün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ana sponsor Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis başkanı İlhan Parseker, festivalin fikir babası Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Dr. Ceyhun İrgil, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Utku Kaynar ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala anlattı.

Altepe’nin sözüyle festivalle amaçlanan, “Bursa’yı Avrupa ve Ortadoğu’nun fotoğraf başkenti yapmak.”

Festivalin bu yılki teması “İnsanlığın İzleri” başlığını taşıyor. Festival kapsamında 50 dolayında yabancı konuk ağırlanacak, dünyanın her yerinden ziyaretçiler gelecek. 17 farklı mekanda toplam bin 480 fotoğrafın yer alacağı sergiler açılacak ve Bursa’nın her yeri neredeyse sergi salonuna dönecek.

Uluslararası yarışma birincisine 7 bin euro, ulusal yarışma birincisine de 7 bin lira para ödülü verilecek.

En görkemli program ise 15 Eylül Cumartesi günü Cumhuriyet Caddesi’ndeki festival yürüyüşü..

 

Tanıtım için önemli

 

Bursa’nın tanıtımı için büyük önem taşıyan bu organizasyonun önemine en iyi vurguyu, verdiği örneklerle Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) Başkanı Utku Kaynar yaptı. En çarpıcı örnek de Cannes’ın, Fransa’da küçük bir yer olmasına rağmen dünyada film festivaliyle tanınıyor olmasıydı.

“Bursa pek çok tarihi ve turistik değere sahipti ama bir Safranbolu kadar turist gelmiyordu. Tanıtım yetersizdi.”

Bu da festivalin fikir babası Dr. Ceyhun İrgil’in görüşü. Kısaca, “Bursa’nın turiste ihtiyacı var” diyor Dr. İrgil..

 

Hayatımızın parçası

 

“Bir tek fotoğraf karesi ulusal ve küresel hafıza yaratıyor.”

Doğrusu, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker’in bu tanımlaması da fotoğrafın ne olduğunu anlatmaya yetti. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden astronot Neil Armstrong’un Ay’daki yürüyüşü, Vietnam’da napalm bombardımanından kaçan çıplak kız çocuğu, Afgan kızı, Atatürk’ün Kocatepe’deki duruşu hafızalara kazınmış fotoğraf kareleriydi.

Parseker’in deyimiyle fotoğraf, iki yüz yıldır hayatımızdaydı ve ayrılmaz bir parçamız.. Bir daha asla yaşanamayacak anları ölümsüzleştiriyor.

Bu nedenle 2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali, Bursa kentini dünyaya tanıtarak gelecek yüzyıllara taşıyacak önemli bir araç…

Organizasyonda katkısı olan herkese Bursa adına teşekkürler..
—DÖRT DÖRTLÜK—
Vatan için kanıyla yaptı ahit
Kalleş kurşunla oldu şehit
Daha yirmisindeydi Mehmet
Artık en yücelerde olun şahit

Ayrıca bakınız:

Benzer Konular:

Yoruma kapalıdır