Rekabet, her alanda yakıcı bir unsur.. Koşullarına ayak uyduramayan yanıyor, yok oluyor.. Rekabet olgusu aslında henüz insanoğlu daha dünyaya gelmeden başlıyor. Cinsel birleşmede spermlerle yumurtaların kendi aralarındaki kıyasıya mücadelenin sonunda vücuda gelen insanoğlu, yaşamının her alanında çetin bir yarışın içinde buluyor kendini.. Okulda, iş hayatında kısacası her alanda..

Rekabetin en fazla hissedildiği alan elbette ticaret ve sanayi.. Mal ya da hizmet üreten her şirket, eğer alanında tek değilse rakiplerine yenilmemek, piyasadan silinmemek için müşterisine en kaliteliyi en ucuza sunmak zorunda..

* * *

Sosyal devlet anlayışının gereği olan parasız eğitimin gerekliliğini bir kenara koyarsak, özel okulların eğitimin kalitesini yükselttiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Üstelik, eğitim sistemindeki onca olumsuzluğa rağmen..

Bursa’da düne kadar tek olan Uludağ Üniversitesi’nde, kentte birisi vakıf olmak üzere iki yeni üniversitenin açılmasıyla şimdiye kadar hiç yapılmayan bir şey yapıldı. Üniversite yönetimi Uludağ’da iki günlük kampa girdi ve rekabetin getirdiği koşullara ayak uydurabilmek için 2014-2018 strateji planı oluşturmaya başladı.

Üniversite yönetimi, önce mevcut durumun bir fotoğrafını çekti, fotoğrafa bakarak eksikleri saptamaya başladı. Yapılan swot analiziyle, başta eğitim öğretim kalitesi olmak üzere, araştırma geliştirme, topluma sunulan hizmetler, kurum kültürü ve paydaşlarla ilişkilerdeki güçlü yanlar, fırsatlar ve tehditler ortaya konuldu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, yönetime geldikleri ilk günden beri, ortak aklı aradıklarını, 2014-2018 Strateji Planı’nı da aynı felsefeyle oluşturacaklarını söylüyor.

Atılan adımla, Uludağ Üniversitesi’nin eğitim öğretim, bilimsel araştırma, topluma yararlılık konularında çıtayı yükselteceğinden kuşku yok.

 

Bis Sanat Tiyatrosu

 

Bursa kamuoyunun Olay Televizyonu haber yönetmenliği, daha sonra da dünyanın Kıbrıs’taki Kanal T Televizyonu Yayın Yönetmeni iken aracına düzenlenen bombalı saldırı ile tanıdığı meslektaşımız Mutlu Esendemir, eğitimini aldığı tiyatroya döndü. Esendemir, Bursa’da Bis Sanat Tiyatrosu’nu kurdu ve yoğun bir programla tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Nilüfer Nazım Hikmet Kültür Evi’nde ilk olarak Ariel Dorffman’ın “Ölüm ve Kız” adlı oyunu sahnelenecek. Temel insan haklarını, dünyadaki işkence sorununu ve adalet-vicdan ikilemini irdeleyen oyunu Mutlu Esendemir yönetiyor, dramaturgisini Serap Erdoğan yapıyor. İlk gösterim 2 Ekim’de..

Ardından da “Babamla Dans”, “Kuvay-ı Milliye Oratoryosu”, “Tembel Köpek Popi” adlı eserler sahnelenecek.

Bis Sanat Tiyatrosu’na başarılar..

—DÖRT DÖRTLÜK—

Şehidimin bağrı delindi kargıyla
Kapanmaz yüreklerdeki yara sargıyla
Legal hainle, illegal hain kucaklamış
İcabı için görüşülmüş yargıyla!

Ayrıca bakınız:

Yoruma kapalıdır