BTSO sektör konseyleriBursa öyle bir kent ki, tek ses, tek güç olup da bu değerleri pazarlamayı beceremedi yıllardır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)’nun İbrahim Burkay başkanlığındaki yönetimi, oda meclisindeki 51 komiteye ek olarak, sektör konseyleri oluşturdu. BTSO dışından uzmanların da yer alacağı 17 sektörel konseyin amacı, kentin ortak aklını ortaya çıkarmak!

Bilişim ve iletişim, eğitim, enerji, gıda tarım ve hayvancılık, inşaat, lojistik, makine, otomotiv ve taşıt, sağlık, organize sanayi bölgeleri, tekstil ve hazır giyim, ekonomik ilişkiler ve finans, turizm, uzay havacılık ve savunma sanayi, kimya ve maden, hizmet ticaret, ürün ticaret konseyleri, BTSO yönetim kurulu ve meclise karşı sorumlu olacak. BTSO komiteleriyle, diğer kent dinamikleriyle ortak çalışacak.
Başkan Burkay’a göre kentin her konuda tek bir stratejisi olması gerekiyor. Bunun için de STK’lar, kamu, üniversite ve BEBKA ile birlikte çalışmalı. Platformu da bu konseyler olmalı..
Örneğin, Bursa’da bir fuar düzenlenmesine, bir turizm ya da fuar şirketi tek başına karar vermemeli! Hangi sektörle ilgiliyse, o sektörün temsilcileri tarafından organize edilmeli ki, amacına ulaşsın..
BTSO’nun sektörel konseylerinde dikkat çeken en önemli eksik çevre!
Hedef sadece kalkınma olunca, beraberinde doğal kaynakların tahribatı ve kirliliği büyük sorun olarak ortaya çıkıyor. Başkan Burkay’a hatırlattık.
“Unuttuk” demedi elbette ama “Çevre de çok önemli. O yönde de çalışmalarımız sürüyor” diye ekledi.
Kısaca;
Kentin dağınık aklı BTSO potasında toplanabilirse, ortaya iyi şeyler çıkacağı kuşkusuz..

KAYINPEDERİN ŞİRKETİNE DANIŞMANLIK İŞİ

BTSO çevrelerinde uzun süredir konuşulan bir konu var. BTSO’nun “yalın yönetim” felsefesinden yola çıkarak danışmanlık aldığı şirketin, Burkay’ın kayınpederi Ramazan Karakök’e ait olduğu ve bunun da etik olmadığı söyleniyordu.
Burkay’a sorduk, doğruladı.
“5-6 şirketten teklif alınarak verildi. Bizim baktığımız yetkinlik, güvenilirlik, fiyat. Fiyatı en uygun olan şirkete veriyoruz. Bu şirketlerden birisi Ramazan Kararkök’ün ortağı olduğu şirkettir. Biz 350-440 bin liraya yapılacak bir projeyi 136 bin lira artı KDV ile vermişiz.”
Burkay, etik konusunda ise “O kadar da gönlümüz rahat ki, bunu başka türlü düşünenler varsa onların problemi. Çünkü herkes kendisi nasılsa karşısındakini de öyle bilir.
Netice itibariyle bu hizmet alımıdır. Hizmet alımında, yetkinlik, güven ve fiyat önemlidir. Bu kriterlere uyan her şirketle çalışırız. Sadece yönetim kurulu üyeleri BTSO ile çalışamaz. Ama meclis üyeleri, BTSO üyeleri BTSO ile iş yapabilir” diyor.
Burkay sonuç olarak, yalın yönetim operasyonundan sonra BTSO’nun bütün kadrolarının zıpkın gibi olacağını, olamayanların da gideceğini söylüyor ve ekliyor: “Herkes değişimden korkar. Bundan rahatsızlık duyan arkadaşlarımız varsa elli tane hikaye uydurabilirler.”

Ayrıca bakınız:

Etiketler:
 

Yoruma kapalıdır