timsah arenaGeçenlerde, iletişim danışmanlığı firması aracılığıyla gönderdikleri basın bültenini görünce aradım GİNTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru’yu… Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena’nın yüklenicisi GİNTAŞ’ın iflas ettiği bilgisi yayılmıştı kamuoyuna… Basın bülteni de “GİNTAŞ’tan Karadağ’da arıtma tesis hamlesi” başlığını taşıyordu.

Gintaş İnşaat, Karadağ Cumhuriyeti’ne bağlı Adriyatik Denizi’nin kıyısında bulunan Herceg Novi şehrinde, yapımını MASS arıtma firmasıyla ortaklaşa üstlenmiş olduğu Herceg Novi Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma törenini gerçekleştirmiş.

Törende, Karadağ Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır, GİNTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru ve çok sayıda üst düzey yönetici yer almış.

 

“STADIN YAVAŞLAMASI GİNTAŞ’TAN KAYNAKLANMIYOR”

 

GİNTAŞ, Karadağ Cumhuriyeti’nde iş yapabildiğine göre, iflas doğru değildi o zaman! Necip Naci Doğru’ya sorduk. İflas ertleme başvurusunda bulunmuşlar. Yurtdışı işlerde iflasın gerekli olmadığına karar verilmiş. Sıkıntılı bir süreç yaşıyorlarmış ama hem Timsah Arena’nın, hem Büyükşehir Belediyesi’nin Zafer Mahallesi’ndeki yeni binasının inşaatını yapmaya devam ediyorlarmış.

Stat inşaatının yavaşlamış görüntüsünün sebebi GİNTAŞ olmadığını söylüyor. Hem camlı dış cephe, hem de çatı işini başka bir firma yapıyormuş.

“Biz içerde ince işçiliklere devam ediyoruz. Stat inşaatıyla ilgili yükümlülüğümüz devam ediyor. Yapmamız gerekeni de yapıyoruz” diyor.

 

ÜLKE GÜNDEMİNDE EKONOMİNİN YERİ YOK

 

Bursa’daki bu iki büyük işi, Karadağ’daki arıtma tesisi ve Kosova’da AB fonlarıyla 11 belediyenin sosyal tesis inşaatlarını yapıyorlarmış.

Yapıyorlar da, bir de Necip Naci Doğru’yu dinleyin!

İnşaat sektöründe telaffuz edilmeyen, adı konmamış bir kriz yaşandığını söylüyor. Sitemini de şu cümleyle somutlaştırıyor:

“Ülkede kriz olduğunu kabullenmek için ille de bankaların mı batması lazım?”

Doğru’nun siteminden yola çıkarak denebilir ki, bugün lokomotif sektör inşaat başta olmak üzere pek çok sektörde derin bir sıkıntı yaşanıyor. Adı kriz ama kriz demeye kimsenin dili varmıyor.

Ve ne yazık ki, ülke gündemi başka konularla meşgul ediliyor, ekonomiyi konuşan yok!

 

///

 

Bursa, Zeki Müren’e
neden sahip çıkmıyor?

 

Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği’nin üyelerinden biriyim. Başkanlığını Avukat İsmail Eren’in yaptığı derneğin Onursal Başkanı Devlet Sanatçısı Kutlu Payaslı… Kutlu Hocam’ın çalıştırıcılığı ve yönetimindeki Sanat Güneşimiz Zeki Müren TSM Korosu’nun da bir elemanıyım.

Önceki gece Çelik palas Oteli’nde Zeki Müren’in 82. doğum gününü kutladık. Koro halinde ve bendeniz de dahil 16 kişi, amatör ruhumuzla şarkılar söyledik.

Yedik içtik, eğlendik de bir sorun var sevgili okurlar… Türk Sanat Müziği’ne tutkun pek çok insan Zeki Müren’i keyifle dinler de, neden Bursa’ya O’nun bir heykeli ya da büstünün dikilmesini istemez? Yönetim kademelerinde oturanlar, isteyenlere neden kulaklarını tıkar?

Biliyoruz elbette neden olduğunu!

Bu kentin sosyal kültürel hayatına hiçbir katkısı olmayan Deli Ayten’in heykelini dikip, onun hayat hikayesini tiyatro sahnesine ve beyaz perdeye taşıyanların homofobik korkularında bulabiliriz, Zeki Müren’in sahiplenilmeyişini…

Bakın ey ahali;

Biliyorsunuz Zeki Müren, servetinin yarısını Türk Eğitim Vakfı’na, yarısını da Mehmetçik Vakfı’na bağışlamış yüce bir değer… Homofobik korkularınızdan arının da, kentin en mutena noktasına dikeceğiniz bir heykel ya da büstle Sanat Güneşi’nin yeniden doğmasını sağlayın…

 

—BEYİN CİMNASTİĞİ—

 

Bugün benim doğum günüm
Dostlarım yoksa önemsiz ünüm
İyi ki varsınız, sizlerle bütünüm
Yalnızlığımda arkadaşım tütünüm

Ayrıca bakınız:

Benzer Konular:

Yoruma kapalıdır