Müzikle yaşayın yaşlanmayın!

kutlu payaslıGünümüzün stresli yaşamından biraz olsun uzaklaşmanın ve kafayı rahatlatmanın en iyi yolu bir hobiye sahip olmak.. Kimi resim yapar, kim fotoğraf çeker, kimi ahşap oyar ve boyar, kimi nakış işler.. Kimi de benim gibi müzikle ilgilenir. Bilenler bilir, Türk Sanat Müziği’ne olan ilgimi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nı bitirerek perçinledim. Şimdi de Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde oluşturulan, Türk Sanat Müziği’nin ustalarından, bestekar, Devlet Sanatçısı  Kutlu Payaslı’nın çalıştırdığı koroya devam ediyorum.

Kutlu Payaslı gibi büyük bir ustanın yönettiği koronun elemanlarından biri olduğumu gururla ifade ediyorum. Sonradan dahil olduğum koronun konseri 30 Nisan’da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kendi adıma heyecanlıyım.

filiz başıbüyükKoro, değişik meslek ve yaşlardan yaklaşık 30 kişiden oluşuyor. Herkes heyecanla katılıyor çalışmalara.. Kutlu Payaslı’nın yardımcılığını Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarından Filiz Furuncuoğlu Başıbüyük yürütüyor. Başıbüyük ayrıca Ermaksan fabrikasında kurulan koroyu çalıştırıyor. Konserleri de önümüzdeki pazar günü Tayyare Kültür Merkezi’nde.. Konserin konuk sanatçısı da Gökhan Sezen.. Bursa’da sanıyorum ilk kez bir fabrikanın çalışanlarından oluşan TSM korosunun konserini izleyeceğiz pazar günü.. Bu açıdan önemli..

 

Fagot yarışması

 

Sadece Türk Sanat Müziği değil batı müziği de ilgi alanımızda elbette.. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın konserlerini kaçırmamaya özen gösteriyoruz. Orkestra, Bursa için büyük bir nimet.. Kurulmasını sağlayanlara, sanatseverler adına bir kez daha teşekkürler..

Bu arad Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı da, Yıldırım İlçesi 152 Evler Mahallesi’nden Görükle’ye taşındı bu eğitim öğretim yılında.. Konservatuvarın başında İsmail Göğüş var.

Göğüş Hoca da bugünlerde çok heyecanlı. İlk kez “fagot yarışması” düzenlemişler. Duyurmamızı istedi. “Hay hay” dedik. İşte ayrıntıları…

fagotOrhan Nuri Göktürk adına düzenlenen yarışma 19-23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Göktürk kimdir peki?

Türkiye’de şu anda orkestralarda fagot çalan, konservatuvarlarda fagot öğretmenliği yapan hemen herkesin hocası!

Uzun yıllar Cumurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda birinci fagotçu, konservatuvarda öğretim üyesi olarak görev yapmış. Konservatuvar YÖK’e bağlanınca doçent olmuş, 1986’da profesörlük unvanını elde etmiş ancak atanamadan hayatını kaybetmiş.

Yarışmaya dönelim;

20 ve 30 yaş altı olmak üzere iki kategorideki yarışma eleme yöntemiyle yapılacak, final 23 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Bu yıl birincisi yapılacak yarışmanın geleneksel hale getirilmesi amaçlanıyor.