mudanya sahiliBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecekte, kentteki tarihi eserleri yeniden hayata döndüren belediye başkanı olarak, iyi duygularla anılacak. Gerek belediye kaynakları, gerek mülk sahipleri ya da sponsorlar aracılığıyla başta Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere Bursa genelinde pek çok tarihi eserin onarılmasını sağlayan Altepe’nin vizyonuyla çarşılarda yaşanan dönüşüm dikkatlerden kaçmıyor.

Kapalıçarşı’ya yakın zamanda gittiğimde çatının yükseltilerek dekoratif hale getirilmiş, işyerlerinin dış cephelerinin de standardizasyona kavuşmuş olmasını görmekten bir Bursalı olarak sevindiğimi ifade etmeliyim. Keza Uzunçarşı’daki dükkanların dış cephelerinin de standart hale getirilmiş olması, merkezdeki çarşıları daha güzel hale getirdi.

Bu girizgahı neden yaptık?

 

MUDANYA SAHİLİNE ÇEKİDÜZEN!

 

Kent merkezinde günün nemli ve boğucu sıcağından sonra Mudanya sahilinde poyrazı kucaklayarak yürümek, çay bahçesinde oturup çay kahve içmek pek iyi geldi. Sahilde ağır ağır yürürken, oltacılar dikkatimi çekti. Yıllardır görürüm de bu oltacıları, balık çekenine pek rastlamadım diye düşünürken, birinin oltası eğilmiş, ağır bir şey çekiyordu. Ne çıkacağını merak eden kalabalık oluşuverdi birden. Çekti, çekti! Kocaman bir vatozu herkes gördü ama son anda misinayı koparıp gitti.

Heyecan geçti tabii ki!

Başladık sağa sola, gelene geçene bakınmaya… Her zaman gördüğümüz balık lokantalarına, restoranlara, seyyar satıcılara dikkat kesildim. Mudanya Sahili’nin ne kadar da düzensiz, ne kadar da karmaşa halinde olduğunu beynime kaydettiğimde, hardisk biraz önce bahsettiğim çarşıdaki ön cepheleri standart hale getirilen dükkanların fotoğrafıyla kıyasladı yeni görüntüyü…

Mudanya Belediyesi de, Büyükşehir Belediyesi’nin çarşıların restorasyonunda uyguladığı mali ve idari yöntemle sahili belli bir standarda sokamaz mı acaba?

 

SAHİL HİZMETLERİ DAİRESİ!

 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı arayıp sorduk. Görüntü kirliliğinden kendisi de rahatsız. Ortadan kaldırmak için ekim ayında esnafla bir toplantı yapıp, sahili güzelleştirmek için çalışacaklarmış. Tarihi dokuyu da yansıtan standart yapı, renk bütünlüğü ve uyumu dikkate alarak yapılacak çalışmaların, Mudanya’nın cazibesini daha da artıracaktır. Ancak bu tür organizasyonlarda esnafı hizaya getirmek için güçlü bir irade gerekiyor. Türkyılmaz’ın da bu iradeyi göstermesi gerek.

Gerçi ilçenin şu an itibariyle en büyük problemi otopark… Daha önceki bir yazımızda, belediyenin otopark projelerini de yine Başkan Türkyılmaz’ın sözleriyle aktarmıştık ama maddi olarak büyük boyutlu projelere Mudanya Belediyesi’nin gücünün yetmeyeceği açık!

Büyükşehir Belediyesi’nin de sahil bandı için pek çok projesi olduğunu biliyoruz. Altepe, seçim beyannamesinde sahillere yönelik projelerini açıklamıştı. Seçimlerden sonra da belediye bünyesinde Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kuruldu. Dairenin kadro örgütlenmesi ile Altepe’nin vaatleri kapsamında proje çalışmaları sürdürülüyor.

Ayrıca bakınız:

Benzer Konular:

Yoruma kapalıdır