Osmangazi’ye bağlı Mollagürani Mahallesi’nde, Zeki Müren’e, “Koklamaya kıyamam benim güzel manolyam” dizelerini yazdıran manolya kokulu sokaklardan birinde otantik bir mekan… 150 yıllık Osmanlı evi, olmuş butik otel…
Eski Bursalıların çeşitli restoran ve otellerden tanıdığı komi-garson Ahmet Aydın, dedesinin yaşadığı, babasının ve kendisinin doğduğu evin karşısındaki bu tarihi mekanı butik otele dönüştürmeye kalkıştığında olumsuz düşüncelerle karşılaşmış. Sadece 7 odası olan 110 kişiye restoran hizmeti verilebilen bu otantik mekanın her santimetrekaresini eşi planlamış. Ortaya mükemmel bir tesis çıkmış ama bürokratik engeller nedeniyle sonuçlanması 6 yıl sürmüş…
Ahmet Aydın, aralarında bulunduğum bir grup gazeteciyi kahvaltıya davet etti. Kaleiçi Otel Restoran açılalı bir yıl olmuş ama Aydın davet etmeseydi, haberim olmayacaktı.
Otelin pazarlaması, uluslararası hizmet veren www.booking.com tarafından yapılıyor. Bu nedenle müşterilerinin çoğu da yabancı…
Bahçesinde, 100 yıllık manolya ağacı var. Çiçek açtığında kokusu kilometrelerce yayılan manolyanın kokusu, sabahları bülbül sesleri, şehir gürültüsünden uzak sessiz bir ortam… Komilikle başlayan meslek hayatını bu güzel mekanla taçlandıran Ahmet Aydın, Bursapsor’u şampiyon yapan yönetim kurulu üyelerinden biri aynı zamanda… Bursa’da doğan, Bursa’yı özümseyen, değerlerine sahip çıkan biri O… Bursa, teşekkür borçlu Ahmet Aydın’a…
—BEYİN CİMNASTİĞİ—
Bugün pazar, tadı yok havanın
Dikkat, tutmasın dibi tavanın
Dertleri öğütün içinde havanın
Temel iyi değilse önemi yok tavanın