Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, kapsamında defile, halk dansı, tango, bale, tiyatral gösteri de olan çok hoş bir Türk Sanat Müziği konserini izleyip, keyifli bir şekilde aracınıza doğru gidiyorsunuz. Otoparktan çıkmak üzere hamle yapıyorsunuz en yakındaki kapı saat 24.00’ü geçtiği için kapanmış. Bir görevlinin yönlendirdiği çıkışa doğru öyle bir kuyruk oluşmuş ki, araçlar ilerlemiyor. Çünkü o çıkışa yakın parkedilen araçlar kuyruğun ortalarına daldıkça, arkada olanların ilerleme şansı kalmıyor. Haliyle çıldırıyorsunuz.

KONSERİN NEŞESİ OTOPARKTA BİTTİ

Efendim, önceki akşam Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda, koristleri arasında yer aldığım Zeki Müren Kültür Sanat Derneği TSM Korosu’nun konseri vardı. Şefimiz, Hocamız Kutlu Payaslı yönetimindeki konserimizin ne kadar güzel ya da kötü olduğunu izleyenler, izlemeyenlere anlatsın…

Keyifli bir şekilde alkışlar eşliğinde sahneden indik, izleyicilerimiz de mutlu mutlu evlerine dönmek üzere araçlarına gittiler ama uzun süre Merinos Parkı sahasından çıkamadılar. Çünkü BURBAK’ın gece amiri, saat 24.00 olmadan, kuzey ve güneydeki iki çıkış kapısını kapattırıp, görevlileri de evlerine göndermiş. Gece 12.00’den sonra ulaşım aracı olmadığı için evlerine gidemezler diye…

Kalmış sadece batı kapısı… Çıkışta, vatandaşlardan otopark bedeli tahsiline başlanınca olanlar olmuş. Kuyruk, kapalı otoparkın diğer ucunu bile aşmış…

HİZMET EZİYETE DÖNÜŞÜNCE

Kuyrukta epey bekleyince, konserimizi izleyen Merinos AKKM Sorumlusu Semih Pala’yı aradık. Sıkıntıdan haberi olduğunu, daha önceden de yaşanan buna benzer sorun nedeniyle BURBAK yöneticileriyle defalarca konuştuğunu anlattı. Hemen talimat verildiğini ve kapıların hemen açılacağını söyledi. Açıldı da…

Dün, BURBAK Genel Müdürü Kasım Şahin’e sorduk durumu. Gece yaşanan sorundan haberdar olduğunu… İlgilileri uyardığını ve bir daha yaşanmayacağını söyledi. Vatandaşa hizmet için çalıştıklarını belirterek, “hizmet eziyete dönüştüğünde kapıları açın” talimatı verdiklerini anlattı.

KÜLÜRPAK’TA DA YAŞANDI

Buna benzer sorun, bir başka belediye şirketi Burfaş tarafından işletilen Kültürpark’ta festival zamanında yaşanmıştı. Açık Hava Tiyatrosu’ndaki gösterileri izlemeye gelenlerin çıkışta oluşturdukları izdiham, parka giren araçların otopark ücretinin girişte alınmasıyla önlenmişti.

Galiba, Merinos’ta da uygulanması gereken yöntem bu… Orada bulunmuş bir çözüm var. Merinos otoparkına giren araçlardan, Kültürpark’taki gibi girişte alınır ücret, dolayısıyla çıkışta yığılma yaşanmaz… Kimse de eziyet çekmez…

Eğlenmeye gelen insanlara işkence çektirmenin anlamı yok!

///

 

Özel İdare’nin malları bunlar!

Büyükşehirleri bütünşehire dönüştüren yasal değişikliğin ardından ilk seçimler bilindiği gibi 30 Mart’ta yapılacak. Bu tarih itibariyle de büyükşehir olan illerde özel idareler lağvediliyor. İl özel idaresi kanalıyla hizmet götürülen her bir karış il toprağından artık ilçe ve büyükşehir belediyeleri sorumlu olacak.

Hal böyle olunca, il özel idarelerinin elinde bulunan mallar da ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına devredilecek. Bu anlamda, Bursa İl Özel İdaresi uhdesinde bulunan mülklerin, yasada belirtildiği üzere hangi kurum ve kuruluşlara verileceği, bugün valilikte yapılacak toplantıda belirlenecek.

MİRAS BUGÜN PAYLAŞILIYOR

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, yasanın çok net tarif ettiği gibi örneğin eğitim alanındaki malların milli eğitim, sağlık alanındaki malların da sağlık bakanlığına devredileceğini söylüyor. Diğer alanlarda kalan mallar ise büyükşehir belediyesine devredilecek.

Dağıtımı, bir vali yardımcısı, il özel idaresi ve büyükşehir belediyesi genel sekreterleri ile çevre şehircilik il müdürü ve defterdardan oluşan dağıtım komisyonu yapıyor. Valinin onayından sonra devir gerçekleşiyor.

Valilikte bugün yapılacak toplantıya belediye başkanları da çağrılmış. Toplantıda, adeta miras paylaşımı gibi, özel idarenin hangi mülkünün hangi belediyeye devredileceği kararlaştırılacak.

OSMANGAZİ İSTEDİ, VERMEDİLER

Bu arada Osmangazi Belediyesi, merkezdeki başkanlık binasının hemen yakınında bulunan Bura İl Özel İdaresi’ne ait binayı talep etti. Belediye binasının yetersizliğinden yakınan Başkan Dündar, “Valilikten şifahi olarak istedik ama bize lazım dediler” diyerek, taleplerine olumsuz yanıt verildiğini söyledi. Osmangazi Belediyesi şimdi, binayı resmi yazıyla istemeyi planlıyor.

Eğer özel idare binası verilmezse, Dündar’ın başka bir planı var. Tabii partisince yeniden aday gösterilir ve de seçilirse!

Planı şu: Kent Meydanı’na kadar olan bölgedeki kentsel dönüşüm alanında, meydanla bütünlük sağlayacak ek bina yapılabilir. Zaten, söz konusu alanda yeni bir plan yapıyorlarmış. O nedenle sorun olmayacağını söylüyor.

—BEYİN CİMNASTİĞİ—

Ne diyor siz Kürtler “tu nizani”
Amerikın emrediyor “gel Barzani”
Anlatalim politika, verelim demokrasi
Karistirmayin, bozmayin sonra mizani

tu nizani: sen bilmezsin
mizan: ölçü, ayar

Ayrıca bakınız:

Benzer Konular:

Yorumlayın