İznik Gölü en son, kuraklık nedeniyle suların azalması sonucu havadan rahatlıkla görülebilen kilise kalıntısıyla gündeme geldi. Hristiyan dünya için önemi olan İznik ve adını verdiği gölün çevresi de tam anlamıyla bir doğa harikası… Göl, İstanbul dahil geniş bir alanın uzun vadede içme suyu rezervlerinden biri aynı zamanda… Ne yazık ki, üretiminde yoğun su tüketimi gerektiren bazı sanayi tesisleri için de cazibesi yüksek bir yer…

Hadi geçmişte çevre bilinci pek fazla yoktu ama bugün bile hala birileri pervasızca, göl kıyısına fabrika kurmakta ısrar ediyorlar, bunun için her türlü taklayı atıyorlar ya, yuh olsun!

İznik Gölü’nün çevresi korumaya alınmış olmasına karşın, bu bantta kalan Orhangazi sınırlarındaki bir araziye kağıt fabrikası kurulabilmesi için olanak sağlayan plan değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açıldığını daha önce duyurmuştuk.

MAHKEME, SAVUNMA BİLE İSTEMEDİ!

Albayrak Holding’in talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’da yapılan plan değişikliğinin yürütmesi, Orhangazili Avukat Erol Çiçek, Bursa Barosu Başkanlığı ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nce açılan davada durduruldu.

Davayı takip eden Avukat Çiçek’in ifadesine göre yürütmeyi durdurma kararı veren Bursa 2. İdare Mahkemesi, plan değişikliğini yapan bakanlığın savunmasını bile istemedi. İdari yargıda pek alışık olunmayan bir durum bu…

Çiçek de diyor ki zaten; “Bu durum, plan değişikliği ile getirilen hükümlerin ne kadar vahim sonuçlara yol açabileceğinin bir göstergesi…”

Bundan sonrası daha da önemli… Zira Bursa, idare mahkemesi yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarını uygulamama konusunda sabıkalı bir kent… Sadece Orhangazi, İznik değil, tüm Bursa’nın, hatta Türkiye’nin bu konuda dikkatli olması lazım…

///

 

Konserimizi, salı akşamı
üniversitede tekrarlıyoruz

 

Koristlerinden biri olmakla gurur duyduğum Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği bünyesindeki  “Sanat Güneşimiz Zeki Müren TSM Korosu”, Devlet Sanatçısı, Şef Kutlu Payaslı yönetiminde başarılı konserler gerçekleştiriyor. Koromuzun, geçtiğimiz ocak ayında Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda verdiği konseri Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek beğenip de, Kutlu Hoca’ya “Aynı konseri üniversitemizde de tekrar edebilir misiniz?” dediğinde reddetmek ne mümkündü?

Defile, bale, halk dansları ve tiyatral gösteriyle desteklenen, Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerini seslendirdiğimiz konserimizi, 25 Şubat Salı akşamı saat 20.00’de Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde tekrarlayacağız. Kutlu Payaslı Hocamız, repertuvarda ve görsel şovlarda ufak değişiklikler yaparak, daha da çekici hale getirdi konseri…

Türk Sanat Müziği’ni sevenleri, amatör ruhla sanat icra eden biz amatörleri, olağanüstü sabrıyla hepimizi adeta hizaya sokan Kutlu Payaslı yönetiminde izlemeye bekliyoruz.

Konsere giriş ücretsiz… Haberiniz olsun…

Ayrıca bakınız:

Benzer Konular:

Yoruma kapalıdır