Siyasetçiler için oy deposu olarak görülen yerler var. Bunların başında, hemşeri dernekleri geliyor. Hemşeri derneklerine yapılacak ziyaret, o derneğin yöneticilerine verilecek birkaç vaadin karşılığında alınacak söz, başkan adayını daha üç ay öncesinden seçimi kazandı havasına sokabilir.
Başka neresi vardır ki, oy deposu olarak görülebilecek ortam?
Örneğin, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konserlerini izleyen kitle de böyle bir potansiyel midir?
Kesinlikle evet…
PROTESTO GÖZE ALINMALI
Eğer, BBDSO konserlerini düzenli olarak izleyen kitlenin tamamının Nilüfer’de oturduğunu düşünürsek, yüzde 90’ının CHP’li Mustafa Bozbey’in seçmeni olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Zira Bozbey, senfoni konserlerinin sürekli izleyicisi…
Buradan diğer adaylara da ipucu verelim… Her hafta perşembe günleri Merinos AKKM’de BBDSO’nun konserleri oluyor. Gitsinler, konser izlesinler, halkla sohbet etsinler…
İktidar partisi adayları gider mi bilmem? Giderlerse de, protesto edilmeyi göz alarak gitsinler!
Çünkü devlet bünyesindeki bütün sanatsal faaliyet kurumlarını aynı çatı altında toplamayı ve siyaseten atanacak yöneticilerle yönetilmeyi sağlayacak TÜSAK (Türkiye Sanat Kurumu) yasa tasarısından ötürü sanatçı ve sanatseverler iktidara hayli kızgın…
HERKESİN BAŞKANI OLMAK
Bütün diğer yasal düzenlemelerde olduğu gibi ilk bakışta iyi bir şeymiş gibi görünen yasal düzenlemenin amacı, ruhunda muhalefet, isyan, özgürlük olan sanatsal faaliyetleri birinci elden kontrol altına almak!
İktidar partisi adayları yine de gitsinler senfoni konserine… Konser öncesi ya da sonrasında kuliste sanatçılarla, fuayede izleyicilerle sohbet edip, çay kahve içsinler…
Senfonik müzikten hoşlanmamak gibi bir savunma da kabul edilemez. Hiçbir belediye başkan adayı böyle bir savunma yapmasın sakın. Hem oy için senfonik zulme bile katlanır insan!
Bir kentin başkan adayı, seçilinceye kadar sadece bir partinin adayı… Fakat seçildikten sonra herkesin belediye başkanı oluyor. “Herkesin belediye başkanı” olmak, istenmeyecek bir şey olmasa gerek…