burfaşBursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)’nın Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürüttüğü 8 projenin tanıtım toplantısı nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılıp Döner Sofrası olarak halkın hizmetine sunulan Kayhan Hamamı’na gittiğimizde Başkan Recep Altepe söylemişti. Aynı anda 300 kişiye kebap servisi yapılabiliyordu bu tesiste… İşletmeci belediye şirketi Burfaş’tı… Bursa’nın en iyi döner ustalarını transfer etmişlerdi.

Hemen herkes bilir ki döner kebap zahmetli bir yemektir. Evde zaten yapılmaz da, kebapçıya gittiğinizde de epey beklersiniz. Hele ara saatler değil de öğün zamanına denk geldiğinizde, sizden önce gelenlere servis yapılırken ağzınızın suyu akar!

Recep Altepe, iddialı konuşuyor ve kalabalık gruplara kısa sürede kebap servisi yapabildikleri bu tesisin, Bursa turizmi için önemli bir nimet olduğunu söylüyor.

 

SAY SAY BİTMİYOR!

 

Dün de farklı vesilelerle iki farklı belediye sosyal tesisindeydim. Öğle saatlerinde Hünkar Köşkü’nün kafesinde… Akşamüstü de Mudanya Sosyal Tesisi’nde…

Nimete bakar mısınız? Öğle sıcağında dağ esintisi, akşam da deniz… Dağ havasında Türk Kahvesi, deniz havasında istavrit tava…

Bursalılar olarak gerçekten şanslıyız. Fakat bu şansa belediye sosyal tesislerinin konforunu, temizliğini, hizmetini de ekledik mi, değmeyin keyfimize…

Elbette bu tesisleri halkın hizmetine sunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de ne kadar teşekkür edilse azdır. Zaten 30 Mart yerel seçimlerinde halk, sandıkta etti teşekkürü…

Bir de, “belediyeye ait sosyal tesis sayısı kaç olmuş acaba” diye Burfaş’ın internet sitesine bir baktık ki, saymakla bitmiyor.

Kayhan Döner Sofrası, Balibey Han, Hünkar Köşkü, Mudanya, Narlı, Mahfel, Kestel, Çamlıca Restoran, Beşevler Restoran, Gemlik Atatepe, Gölpark, Emirbuhari Tekkesi, Mahkeme Hamamı, Pınarbaşı, Kayhan Meydan Kafe ve Afrika Kafe…

Altepe’nin ikinci döneminde yenileri de gelecektir mutlaka…

 

HER YOL BURSA!

 

Sahi…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde her yol var! Karayolu, denizyolu, demiryolu, havayolu… Yine geçenlerde Mudanya sahilinde gezinirken, iskelede bağlı ve üzerinde Burfaş gibi belediye şirketi olan Burulaş’ın bayrağı dalgalanan İstanbul Şehir Hatları Vapuru dikkatimizi çekti.

Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy’a sorduk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin icralık gemilerinden biriymiş. İcra yoluyla satışa çıkarılmış. 250 bin lira muhammen bedelli Hamdi Karahasan adlı vapuru Burulaş satın almış…

İlk aşamada eleştirel bakılabilir “Niye yenisini almıyor da eskileri topluyor!” diye…

 

ÇALIŞIYORSA MESELE YOK!

 

Bizler de vatandaş olarak bütçemize uygun davranmıyor muyuz? Örneğin ilk kez araba alırken bütçemize uygun ikinci el araçla başlamıyor muyuz? Bursa Büyükşehir Belediyesi de ikinci el ile başlar, ileride parayı bulunca sıfırını alır! Bu ifadeyi yadırgamazsınız umarım. Vatandaş bakış açısı böyle değil midir?

Neyse, Hamdi Karahasan adlı vapur ne amaçla kullanılacak onu aktaralım. Levent Fidansoy’un verdiği bilgiye göre, yaz aylarında Körfez Turu yapan tekneye talep çok oluyormuş. Bu talebe hizmet edecekmiş şehir hatları vapuru… 1450 yolcu kapasiteli vapurla Körfez ve Adalar turu yapılacakmış…

Uzun yıllar Gemi Yapı Meslek Lisesi Müdürlüğü yapan Hamdi Karahasan’ın öğrencileri tarafından Haliç Tersanesi’nde 1980 yılında inşa edilen vapur da, Cumhuriyet Caddesi’ndeki nostaljik tramvay benzeri bir hizmet olacak… Öyle görünüyor…

Ayrıca bakınız:

Benzer Konular:

Yoruma kapalıdır