Akademik meslek odaları, bilimsel temelli çalışmalarıyla kentlerdeki büyümeyi sağlıklı hale getirecek en önemli kurumlar… Belediyeler ne mi yapar? Siyaseten bu göreve getirilen belediye başkanları, parti kanalıyla ulaşan talepler karşısında verdikleri tavizler nedeniyle ne yazık ki bugün kentleri yaşanmaz kılan birinci derece sorumlulardır.

O nedenle kentleşmenin denetlenmesi görevi, akademik meslek odalarına düşüyor. Fakat meslek odalarının yönetimleri de, iktidarla işbirliği halinde olduğunda denetim mekanizması otomatik olarak ortadan kalkıyor.

Akademik meslek odalarından bazılarında yönetimler 10 yıldır, bir anlamda iktidar destekçisi olan muhafazakar kesimin elinde… Ülkedeki genel siyasi atmosferin etkisiyle odalarda da yönetime gelen anlayışın başarılı olup olmadığı, biraz da başkanların yapısıyla ilgili…

SOL KESİMİN YAŞADIĞI VAHAMET

Örneğin, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde başkan Necati Şahin’in muhafazakar kimliğine karşın, yerel yönetimin yanlış uygulamaları konusundaki çıkışları, akademik meslek odası başkanı sorumluluğunu yerine getirdiğini gösteriyordu.

Ama diğer meslek odalarına baktığımızda, sadece İMO ile işbirliği halinde olan Füsun Uyanık başkanlığındaki Şehir Plancıları Odası vardı düne kadar… Onun da önceki hafta yönetimi değişti. Yeni yönetimle ilgili fikir beyan etme şansımız yok şimdilik. Diğer odalardan ise çıt yok…

Nitekim Recep Altepe başkanlığındaki Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetiminin yanlışlarını dile getire getire siyasi görüşünün tam tersi bir partiden Altepe’nin karşısına aday olarak çıktı Necati Şahin

Biz gelelim sol kesimin yaşadığı vahamete…

Sol kesim, akademik meslek odalarında etkinliğini iyiden iyiye yitirmiş durumda… 10 yıldır pek çok odada genellikle “çağdaş grup” adı altında birleşenler adeta “iğdiş keyfi” yaşıyor…

 

—BEYİN CİMNASTİĞİ—

Köpeklerin dostluğunu bozar bir kemik
Çok kişide var bu tavır, değil endemik
Çıkar uğruna ne adamlar satıldı ülkede
Araştırma gerek buna, olmalı akademik

Ayrıca bakınız:

Benzer Konular:

Yorumlayın