Sandıktan çıkan oy çoğunluğuna “işte demokrasi” deyip, “astığım astık kestiğim kestik” mantığıyla hareket etmemeli hiçbir siyasetçi… Her zaman söylenir ki, demokrasi azınlıkların da sigortasıdır. “En çok oyu ben aldım” diye azınlıklara “öteki muamelesi” yapıp, isteklerine, önerilerine kulak tıkayanların demokrasi kelimesini ağızlarına almamaları gerekir.
Osmangazi Belediye Meclisi’nin geçen dönem üyelerinden ve 30 Mart’ta yeniden seçilen MHP’li Cemil Aydın, üç konuya dikkat çeken bir ileti göndermiş… Aydın’ın söylediklerini neden önemsiyoruz? Girişte bahsettiğimiz mantık çerçevesinde, belediye meclisinde hangi konuda söz alıp konuşsalar, iktidar tarafından dikkate alınmadığından yakındılar geçtiğimiz 5 yıl boyunca… “Yine öyle olmasın” diyor ve kamuoyunun da desteğini almak için uyarıda bulunuyor.
TÜTÜN DEPOSU ARAZİSİNİN ÖNEMİ
Aydın’ın dikkat çektiği birinci konu, Demirtaş Yolu üzerindeki eski tütün depoları arazisi… Özelleştirme İdaresi uhdesinde bulunan 81 bin 350 metrekare alanın mutlaka belediyeye devredilmesini ve kamu çıkarına yönelik planlama yapılmasını öneriyor.
Cemil Aydın, eski adıyla Yeşilşehir olarak bilinen, Sinpaş GYO’ya ait toplu konutların karşısındaki alan için Özelleştirme İdaresi’nin rant yaratan bir planlama yaptığını ve iki kez ihaleye çıkarıldığını hatırlattı. İlk ihalede teklif edilen fiyat düşük kalmış. İkinci ihale de açılan davada iptal edilmiş.
Cemil Aydın, tütün deposu arazisiyle ilgili atılacak yanlış bir adımın, yok olma noktasına gelen Bursa Ovası arazisini tamamen bitireceğini önce sürüyor ve şöyle diyor:
“Danıştay 6. Dairesi’nin, arazinin satışını iptal etmesiyle yeni bir şans doğmuştur. MHP Osmangazi olarak, aylardır gerek belediye meclisinde gerekse diğer platformlarda ifade ettiğimiz gibi Bursa topraklarına sahip çıkmalıdır. Bu arazi Bursalılar’ın kullanımına açılmalıdır. Eğer orası satılıp yüksek katlı yapılaşmaya izin verilirse İsmetiye’ye kadar ova betonla dolacaktır.”
HER KURUM PLAN YAPAR OLDU
Cemil Aydın’ın dikkat çektiği ikinci konu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Stadyum Caddesi’ndeki il binası… Yıkılarak, yerine 6 katlı yeni bir bina yapılacak olmasına itirazı şundan… Şehircilik Bakanlığı’nın, Osmangazi ve Bursa Büyükşehir belediyelerini, bölgenin imar planını hiçe sayarak kafasına göre bina yapacak olması!
Ayrıca, MHP Osmangazi’nin geçmişte kamuoyu bilgisine sunduğu, ruhsatsız 150 kamu binasının akıbetinin ne olacağı… Aydın “Osmangazi Belediyesi başta olmak üzere ilgili kurumlar kentsel dönüşüm ve deprem gerçeklerini göz önüne aldığımızda daha neyi bekliyor?” diye soruyor.
Aslında Aydın’ın verdiği iki örnek de çarpıcı… Bir yandan yerel yönetimlerin önemine vurgun yapan merkezi iktidar, diğer yandan gerek TOKİ, gerek Şehircilik Bakanlığı, gerekse özelleştirme İdaresi aracılığıyla yaptığı imar planlarıyla belediyeleri hiçe sayıyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu yani!
KAVŞAK İÇİNDE DURAK SORUNU
MHP’li Aydın’ın üçüncü konusu da Kent Meydanı Kavşağı içinde kalan minibüs durakları… Aydın’a göre dünyada başka bir örneği olmayan minibüs durakları sorununu öncelikle ve acil olarak çözmedikçe, alınacak diğer tedbir, yapılacak plan ve projelerin etkilerinin tartışmaya açık olacağını söylüyor.
Aydın’ın bu konudaki sözleri şöyle:
“MHP Osmangazi olarak yıllardır konuyu meclis gündemine taşıyıp gerek ilçe belediyesi, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın daha aktif bir politika üretmesini teklif edip eylem planı hazırlamalarını istiyoruz. Gelinen nokta itibariyle hem sıkıntı hem de belirsizlik devam ediyor.”
Kendisinin de söylediği gibi, konu yargıdaysa belediyelerinde beklemekten başka çaresi yok elbette…
Cemil Aydın, meclis üyesi olduğu Osmangazi Belediyesi’nde 5 yıldan beri ısrarla incelemek istedikleri iç denetim raporları ve doğrudan temin alım listeleri kamuoyunun bilgisine sunulmadıkça, başkanlık faaliyet ve denetim raporlarının kendilerince bir önemi olmadığını söylemesi de ilgi çekici…
—BEYİN CİMNASTİĞİ—
Kavşak içinde bir durak
Koltuğu verin de oturak
Seçmen verdi de koltuğu
Oturmak zor, koltuk dolu pıtrak