Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa’ya iyice ısındı, Bursa’yı iyice sahiplendi. Daha önce görev yaptığı illerdeki çalışmalarını ayrıntılı bilmesek de, kıdemli bir kamu yöneticisi olarak, birikimlerini, ateşleyici, yönlendirici, birleştirici tavrını Bursa’nın dinamikleri üzerinde iyice hissettirmeye başladı. Harput, Bursa’da bir ilke daha imza atarak tüm sanayici ve işadamı derneklerinin yöneticilerini bir araya getirdi dün… “Siad’lardan ne isteyeceksiniz?” diye sordum. Gülerek “Para isteyeceğim” dedi, sonra da “Para filan istemeyeceğim. Onlar ne isteyecek onu dinleyeceğim” dedi. Açılış konuşmasını yapıp, toplantıyı basına kapattıktan sonra, sanayici ve işadamlarıyla görüşmesinde de aynen böyle yaptığını öğrendik.

Amacı, Bursa’nın değerini artırmak, kent dinamiklerini ortak hedefe ulaşmak için birlikte hareket etmeye zorlamaktı. Toplantı sonunda birkaç siad başkanıyla yaptığımız görüşmede anladık ki, geç kalınmış olsa bile bu yolda önemli bir adım atılmış…

Sonuca geçmeden önce Vali Şahabettin Harput’un açılış konuşmasından birkaç cümle aktarmakta fayda var…

“Türkiye bugün çok itibarlı bir imaj yakalamıştır. Bu imajda en büyük pay, işadamlarının, sanayicilerin yapmış olduğu özverili çalışmalardır. Bu tabloda özellikle Bursa’nın yeri başka… Osmanlı’dan günümüze sanayinin ana merkezi olmuş, bugün otomotivde, gıdada, makine imalatında, tekstilde ve diğer konularda Bursa’nın yeri yüz güldürüyor. Bu güzelliği üretiminizle, OSB’lerde 140 bin kişiye sağladığınız istihdamla, ihracatınızla sağlıyorsunuz. Allah razı olsun diyorum sizlerden. Dünyanın takdirinden daha önemlidir Allah’ın razı olması…”

Vali Harput’un amacı, her biri bir tarafa çeken, her biri ayrı telden çalan siadları, kamu kurumlarını, üniversiteleri tek bir hedefe odaklamaktı. Ancak bunun için önce onları dinlemeliydi.

Toplantıda BUSİAD Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, MADSİAD Başkanı Nurullah Altınsoy, NİLSİAD Başkanı Yalçın Aras, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, Vali Harput’un da çalışmalarından ötürü özellikle teşekkür ettiği KALDER adına da önceki başkan Sami Erol konuşmuş…

Konuşmalarda, ağırlıkla Bursa’nın yıllardır dillendirilen öncelikle hava ulaşımı olmak üzere sorunları dile getirilmiş. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin, hediyelik eşya panayırı açmakla yaşatılamayacağına vurgu yapılmış.

TÜBİTAK bünyesindeki BUTAL laboratuarından Bursa’nın etkin biçimde yararlanamadığından söz edilmiş. Bunun da TÜBİTAK’ın soğuk yapısından kaynaklandığı dile getirilmiş.

Gelişmeler, Bursa için iyi şeyler olacağına işaret… Keşke herkes “bir şeyler yapmaya istekli görünmek”ten çok, “bir şeyler yapmak için eyleme geçse…”

İlgili yazılar:

Bunlara da bakabilirsiniz...

Yorumlayın