Bu pazar çeşitleme yapalım ve iki farklı konuyu işleyelim. Okuyanı da yormadan.. Ben hissetmiyorum ama bu aralar pek çok kişiden “Bursa kötü kokuyor” yakınması duyuyorum. Sinizüt nedeniyle burnum tıkalı, koku alamıyorum bu sıralar.. Kokunun, doğu ve batı arıtma tesislerinin iyi çalıştırılamadığından kaynaklandığı iddia ediliyor.

“Arıtma tesisi tabii ki kokar” anlayışı da kabul edilmiyor. Çünkü bu tesislerde kokuyu yaratan bakteriler için özel kimyasallar var. Maliyeti var elbette ancak kötü koku Bursa’ya yakışmıyor.

Kentte bir başka koku kaynağı da Hamitler Çöp Depolama Alanı.. CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da hafta başında yaptığı açıklamada, kentin göbeğinde kalan Hamitler Çöp Depolama Tesisi’nin düzgün işletilemediğini iddia etti.

Tayan’ın bir başka iddiası da, ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında çöp toplama, çöp nakli, depolama, ayıklama, denetim, zabıta hizmetleri ve çevre yönetimleri açısından bir işbirliği ve koordinasyon olmadığı yönünde..

MEMELİ MEYVECİLER

Bursa Ovası malum şeftalisiyle ünlü.. Son yıllarda armut da en az şeftali kadar ün yaptı. Fakat ovadaki meyve üreticilerinin bazıları, memeleri büyüdüğü için doktora koşuyor son yıllarda. Nedeni ise meyvelere kullandıkları hormonları ağaçlara atarken maske kullanmamaları!

Bir doktor arkadaşımın aktardığına göre “hastalar” yakınıyormuş. Nedeninin kullandıkları hormon olduğunu söyleyince de inanmıyorlarmış.

Onlara şöyle yanıt veriyormuş:

“Kullandığın hormonun armudu büyütüp olgunlaştırdığını görüyorsun da memelerini büyüttüğüne neden inanmıyorsun!”

Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Orhan Sarıbal, sadece armutta, döllenme döneminde kullanılan “giberallic asid”in hormon özelliği taşıdığını söylüyor. Bu hormonun iki formu varmış. GA3 formu nisan ayında armutta, GA7 formu ise elmaların bir kısmında kullanılıyormuş. Şeftali ve ayvada hormon kullanılmıyormuş.

Sarıbal, “herhangi bir çiftçiden memelerinin büyüdüğü konusunda yakınma duymadım” diyor.

Elbette duymaz, çünkü hiçbir erkek “memelerim büyüdü” diye orda burada konuşmaz. Tedavisi için de zirai ilaç satana değil, doktora başvurur!

İlgili yazılar:

Bunlara da bakabilirsiniz...

  • İlgili yazı bulunamadı
 

Yorumlayın