



Bursa’yı turizm kenti yapma hedefine ilerlemede en önemli eksiklerden biri, konaklama tesislerinin yetersizliğiydi. Son yıllarda yapılan otellerle birlikte kentteki yatak kapasitesinde büyük artış sağlanıyor. Bu sıçramada, yerel yönetimin turizm yatırımcılarına sağladığı olanaklar da büyük rol oynuyor.
Bir yandan Bursa Valiliği, termal turizm projeleri kapsamında yatırımcıları teşvik eden kararlar alırken, Büyükşehir Belediyesi de imar düzenlemeleriyle yol açıyor. Hatta yeni otellerin yoğunlukla yapıldığı Odunluk, Acemler bölgesinde turistik tesis yatırımı için arsa satıyor.
Bilinen bir konu ama Acemler’deki Belediye Otobüs İşletmesi arazisi de, 2009 yılında turistik tesis alanına dönüştürülmüş, belediye meclisinden arazinin satışı için onay alınmıştı. İşte o arazi, turistik tesis yapılmak üzere şimdi satışa çıkarıldı.
Belediye Otobüs İşletmesi ile hemen yanında bulunan Belediyespor Salonu’nun bulunduğu iki parsel halindeki toplam 37 bin 620 metrekarelik alan 27 Mart 2012 günü satılacak. Parsellerin satışına ilişkin ilan, gazetelerde ve belediyenin internet sitesinde yayınlandı.
Sırameşeler İmar Planı kapsamında kalan 35 bin 944 metrekarelik 2401 ada, 2 nolu parsel ile aynı adada bin 675 metrekarelik 1 numaralı parseldeki imar hakkı emsal 2… Yani, metrekarenin ikiyle çarpımı sonucu çıkan miktar olan 75 bin 240 metrekare inşaat hakkı tanınıyor. Kat yüksekliği serbest olmakla birlikte, Otobüs İşletmesi arazisini alacak yatırımcının yapabileceği inşaat alanı 75 bin 240 metrekareyi geçemeyecek…
Bedeline gelince…
İki arsa için toplam tahmini bedel 51 milyon 605 bin 586 lira…
Kapalı teklif alma yöntemiyle gerçekleştirilecek ihalenin ilanında satışın peşin olacağı vurgusu var.
2009 Eylül’ünde konu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldiğinde Başkan Recep Altepe, yatırımcı beklediklerini, zemin katlarında alış veriş merkezi, üst katlarında rezidans konut veya otel yapılabilecek bu kıymetli alandan elde edilecek gelirle Bursa’da yeni yolların açılmasına, yeni hizmetlerin yapılmasına kaynak yaratacaklarını söylemişti.
CHP Grubu adına Osman Ayradilli de bir soru yönelterek, “Kimlerle görüşme yaptınız” diye sormuş, sinirlenen Altepe, “Henüz kimseyle anlaşma yapılmadı. Ancak birçok projemizle ilgili görüşmeler yapılıyor. Malı göstermeden müşteri çıkmaz” demişti. Hatta kızgınlığı sürmüş ve “Bir yanlışımız olursa gelin hesap sorun. Tek delikli kuruşun hesabını veririz. Şerefimizle hizmet ediyoruz. Suçlayıcı konuşmalar değil yapıcı eleştiriler getirin” diyerek tepki göstermişti.
Bu durumda Altepe’nin yapması gereken şu…
27 Mart’taki ihale şeffaf bir şekilde yapılıp, gelen tekliflerin her biri basın önünde açılır ve buna göre sonuçlandırılırsa kimsenin söyleyecek sözü olmaz!